heading

Roberts, Oral

Oral Roberts, Oral Roberts Universityn perustaja, on yksi sukupolvensa näkyvimpiä hahmoja. Roberts on saanut kuuluisuutta kouluttajana, evankelistana, liikemiehenä, kirjailijana ja televisio-persoonana. Hän on pitänyt satoja evankeliointi- ja parantumiskampanjoita viidessä maanosassa. Hän on ollut vierailevana puhujana sadoissa kokouksissa ja konferensseissa ympäri maailman. Roberts on kirjoittanut yli sata kirjaa. Hänen perustamansa Oral Roberts Evangelistic Association sponsoroi viikoittaisia ja päivittäisiä televisio-ohjelmia. Oral ja Evelyn Robertsilla on neljä lasta. Heillä on 13 lastenlasta ja useita lasten lastenlapsia.

Suomen vierailu

Oral Roberts vieraili 1960-luvulla Suomessa. Helluntaiherätyksen järjestämät kokoukset pidettiin Helsingissä Laakson kentälle pystytetyssä 5 000 hengen teltassa. Teltan sivuliepeet poistettiin, jotta useammat olisivat päässeet kokouksiin.

Tilaisuuksissa mukana ollut Lasse Suhonen muistaa pitkät rukousjonot ja Robertsin kävelevän, rukoilevan ja koskettavan ihmisiä. Kuurojen korvat avautuivat ja useita ihmeitä tapahtui. Erityisesti kolme tapausta jäivät hänen mieleensä vuosikymmenien ajaksi.

Rukoiltavaksi meni pieni poika, jonka toinen jalka oli täysin jäykkä. Roberts otti polvesta kiinni ja taivutti jalkaa. "Mitä nyt", kysyi poika hämmästyneenä. Roberts sanoi: "Ala juosta, juokse juokse." Poika pinkaisi juoksuun ja juoksi teltaan toiseen päähän ja takaisin. Hän sanoi: "Nyt voin leikkiä niin kuin muutkin lapset."

Toisessa tapauksessa eräs nainen, jolla oli niin suuri struuma ettei kaulaa näkynyt lainkaan, meni rukoiltavaksi. Roberts kosketti struumaa, joka kutistui. Kaulasta tuli lähes normaalinnäköinen. Nainen sanoi, että struuma on melkein poissa. "Mitä hän sanoi?" kysyi Roberts tulkilta, joka selitti tilanteen. Roberts sanoi: "Ystävät, rukoillaan, että kaikki tulee täysin normaaliksi." Hän kosketti uudelleen naisen kaulaa ja jäljelle jäi vain iso, tyhjä ihopussi.

Kolmas tapaus koski kihlaparia. Sulhanen lähti kainalosauvojen varassa rukousjonoon morsiaan jäädessä paikalleen. Morsian piti kovaa meteliä: "Hävettää, kun iso mies on tuolla. Menen sen kanssa naimisiin, vaikkei hän kävelisi koskaan. Ei sieltä mitään apua tule. Kohta paljastuu, että se on vain joku poppamies." Kun sulhasen vuoro tuli rukousjonossa, Oral Roberts kosketti häntä kevyesti ja mies alkoi kävellä normaalisti. Kainalosauvat pätkittiin ja palaset jaettiin halukkaille. Morsian alkoi itkeä ja nyyhkytti: "Tulkaa ja rukoilkaa puolestani, jos minä vielä kelpaisin Jumalalle."


Käytetyt kirjat


T: 12